charmat


charmat
франц.
шарма, шармат (метод массового производства игристых вин, при котором вторичная ферментация происходит не в бутылках, а в больших чанах из нержавеющей стали, из которых полученное вино разливают по бутылкам под давлением)
See:

Англо-русский толковый словарь "Вино". 2013.

Смотреть что такое "charmat" в других словарях:

  • charmat — char·mat agg.inv., s.m.inv. ES fr. {{wmetafile0}} TS enol. 1. agg.inv., di fermentazione che si ottiene in modo naturale prima dell imbottigliamento del vino 2. s.m.inv., vino spumante ottenuto con metodo charmat {{line}} {{/line}} DATA: sec. XX …   Dizionario italiano

  • Charmat — noun An inexpensive method of producing sparkling wine in which secondary fermentation takes place in tanks (rather than in bottle as in the méthode champenoise) …   Wiktionary

  • charmat — char·mat …   English syllables

  • Charmat — …   Useful english dictionary

  • Charmat-Methode — Der italienische Önologe Federico Martinotti, Direktor des l’Istituto Sperimentale per l’Enologia di Asti, erfand gegen Ende des 19. Jhdts. eine neue Technologie zur Herstellung von schäumenden Weinen. Er füllte die Tirage (Grundwein + Zucker +… …   Deutsch Wikipedia

  • Charmat process — /ˈʃamæt ˌproʊsɛs/ (say shahmat .prohses) noun a process for making sparkling wines in bulk. {named after Eugene Charmat, the French scientist who developed it in the early 20thC} …   Australian English dictionary

  • charmat process — (ˌ)shär|mä noun Usage: usually capitalized C Etymology: after Eugene Charmat fl1907, its inventor : a process for producing champagne in which the second fermentation takes place in a large glass lined tank instead of in the bottle …   Useful english dictionary

  • Eugène Charmat — Der italienische Önologe Federico Martinotti, Direktor des l’Istituto Sperimentale per l’Enologia di Asti, erfand gegen Ende des 19. Jhdts. eine neue Technologie zur Herstellung von schäumenden Weinen. Er füllte die Tirage (Grundwein + Zucker +… …   Deutsch Wikipedia

  • Méthode Charmat — Der italienische Önologe Federico Martinotti, Direktor des l’Istituto Sperimentale per l’Enologia di Asti, erfand gegen Ende des 19. Jahrhunderts eine neue Technologie zur Herstellung von schäumenden Weinen. Er füllte die Tirage (Grundwein + …   Deutsch Wikipedia

  • Sparkling wine — Frizzante redirects here, for the racehorse, see Frizzante (horse). A glass of Champagne. Sparkling wine is a wine with significant levels of carbon dioxide in it making it fizzy. The carbon dioxide may result from natural fermentation, either in …   Wikipedia


Поделиться ссылкой на выделенное

Прямая ссылка:
Нажмите правой клавишей мыши и выберите «Копировать ссылку»

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.